New students

Introductie van tango

Welkom aan het begin van nieuw avontuur.

Tango is behalve een dans, ook een manier om meer controle te krijgen op je leven. Je leert de mogelijkheden kennen van je lichaam en geest, en op een speelse manier verbeter je jouw houding.

Iedereen die kan lopen, kan tango leren. Want het uitgangspunt in deze dans is lopen, op een elegante manier, en samen met je partner. Tango is een dans in koppels. Dat kan met een vaste partner, maar het wisselen van partners is een typerend kenmerk van deze dans. Op die manier ontdek je de relatie van het ‘zelf’ met de ‘ander’.

De leider en de volger vormen het danskoppel. Beiden staan in een gelijkwaardige positie, maar met een duidelijk verschil in rolverdeling. De leider bepaalt wat in een dans gebeurt en brengt intenties over. De volger hoe de bewegingen worden uitgevoerd en volgt aanwijzingen op. Tussen de danspartners is een voortdurende communicatie, waarbij beiden zich door elkaar laten inspireren.

Geen partner?
Ook cursisten zonder partner kunnen zich aanmelden voor lessen bij Dans Tango, meld vooraf dat je alleen komt en dan vinden wij een passende danspartner.

Welke schoenen moet ik aan?
Wanneer je begint met dansen, hoef je niet direct tangoschoenen aan te schaffen (mag natuurlijk wel). In het begin kun je prima af met schoenen die je dagelijks draagt. Het is aan te raden om te kiezen voor schoenen zonder profiel en voor vrouwen een hak(je).

Wat als ik niet kan dansen?
Je hoeft niet te kunnen dansen om tango te leren. Wij leren je dansen. Iedereen heeft een andere manier van leren, wij passen onze benadering daarop aan. Je ontvangt precies die instructies die je nodig hebt, om te groeien in je dans.